Brief

Screen 2022

Screen #Printpower är en årlig affischtävling för Sveriges ledande reklam- och designskolor i syfte att ge studenterna ökad insikt om tryckets kvalitéer.

 

Tema
publiceras i november

 

Årets jury
publiceras i november

 

 

Varje elev har rätt att lämna ett (1) st bidrag. De tio bidrag som juryn finner vara bäst med hänsyn till motiv och givna kriterier (tryckbarhet) kommer att tryckas i format 70×100 cm.

 

Skriv ut din skiss, i format 280×400 mm och montera på en pannå i format 350×500 mm (pannåer kommer att skickas till skolorna i mitten av januari).

 

Fyll i uppgifterna på anmälningsblanketten som du också fäster på baksidan av pannån. Ange den papperskvalitet, vitt bestruket (silk) eller obestruket (rough) för tryckning av din affisch om du blir en av vinnarna och får ditt bidrag screentryckt av landets bästa tryckare.

 

Sista inlämningsdag

31 januari 2022 till Grafiska Företagen/Arbio, Skeppargatan 37, 114 52 Stockholm (godsmottagningen). Skickar man in sitt bidrag så använd Företagspaket.

 

Viktigt!

Samtidigt ska en vektoriserad pdf-fil, max 10MB, döpt med skolans namn/studentens namn/affischens titel mejlas till sgm@grafiska.se Både pannå och digital fil behövs för att ditt bidrag ska kunna tävla.

 

För svar på frågor om tryckteknik och färgblandning kontakta: Johan Soovéer på 070 717 08 49, johansooveer@icloud.com

 

Efter vernissagen numreras och signeras affischerna av respektive pristagare. Du och din skola erhåller 20 ex och arrangören resterande 5 ex att fritt förfoga över.

 

Tidigare års tävlingar med alla affischer finns under Arkiv